Huisje Giethoorn met boot

Wanneer je in Nederland er een aantal dagen tussenuit wilt is Giethoorn de perfect plek. In Giethoorn en omgeving kun je namelijk heerlijk vertoeven. Het mooiste aan Giethoorn is natuurlijk het prachtige water. Om maximaal van de plek te kunnen genieten is het huren van een boot zeker aan te raden. Er zijn een aantal opties om dit te doen. Zo kun je zelf een bootje huren in Giethoorn of je neemt een huisje in Giethoorn met boot. Dan huur je een vakantiehuisje inclusief boot of sloep. Zo stap je vanaf je eigen steiger in de boot en kun je alle wateren rondom verkennen.

De leukste huisjes aan het water met een boot
Boek snel een van de leukste huisjes aan het water van Giethoorn met een eigen luxe sloep.
Bekijken
Image

Giethoorn wordt ook wel het Venetië van het Noorden genoemd. Hoe kan dat ook anders met al dat water. Een bootje huren in de zomer en de smalle grachten zelf doorvaren, is de populairste attractie in Giethoorn. Wat is er dan nog leuker? Een huisje in Giethoorn mét bootje. Vanuit je huisje in Giethoorn stap je zo in je eigen bootje en vaar je door de grachten of naar de omliggende meren van Nationaal Park Weerribben-Wieden. De mogelijkheden voor een huisje in Giethoorn met boot huren zijn eindeloos.

Huisje Giethoorn met boot

Huisje in Giethoorn met boot

Veel van de vakantiehuizen liggen direct aan het water. Een huisje in Giethoorn met boot huren is dus ideaal. Er zijn verschillende verhuurders die dit aanbieden. Zo kun je bij vakantieparkgiethoorn.nl kiezen uit een aantal accommodaties inclusief sloep. Waar je rekening mee moet houden is dat een huisje Giethoorn met boot huren alleen mogelijk is vanaf het voorjaar t/m de herfst (maart t/m oktober) ongeveer. Naast de bekende vakantieparken kun je ook huren bij particulieren. Er zijn een aantal B&B’s die slaapplekken inclusief sloep aanbieden.

Met je eigen sloep door Giethoorn

Het dorp Giethoorn is volledig autovrij. Iedereen verplaatst zich per boot, fiets of wandelend. Een eigen boot voor de deur is dan ook wel zo fijn wanneer je hier verblijft. De boot of sloep die je bij je accommodatie huurt is volledig prive en hoef je dus niet te delen. De voorwaarden van het varen en gebruiken van een boot verschillen per verhuurder. Bij het huren van een huisje in Giethoorn met boot is het belangrijk om te informeren naar deze voorwaarden. Zo weet je altijd wat er wel en niet mag en kom je nooit voor verrassingen te staan.

Waterpark Belterwiede

Dit vakantiepark heeft een ideale ligging aan het water en alle accommodaties hebben een eigen aanlegsteiger. Helaas is een bootje niet inbegrepen bij de prijs, maar eentje huren voor tijdens je verblijf behoort tot de mogelijkheden. Vanuit je huisje kijk je over het water, gooi je je hengel in het water vanaf de steiger en vaar je met de boot zo het meer op.

Meer informatie

Vakantiepark Roompot in Giethoorn

Het vakantiepark van Roompot ligt in het hart van het dorp. De meeste chalets liggen aan het water en deze huisjes in Giethoorn huur je dan ook met boot. Je kunt niet met de auto op het park komen en dat zorgt voor een heerlijk, rustige plek. Vanaf je eigen aanlegsteiger vaar je via de smalle grachtjes, onder de steile bruggen door, zo het meer op. Een ideale plek voor een heerlijke watersportvakantie.

Meer informatie

Oase Giethoorn

Dit rietgedekte huisje ligt aan het vaarwater en heeft een eigen aanlegsteiger. Tegen betaling kan je een bootje of sup huren. De omheinde tuin zorgt voor voldoende privacy en rust. Met de gratis fietsen kun je het hele gebied ontdekken of je gaat met de boot op ontdekkingstocht. Ook bij deze accommodatie zet je de auto elders neer en moet je nog een klein stukje lopen om bij je huisje te komen.

Giethoorn Lodge

Dit gezellig ingerichte huisje ligt in het oude gedeelte van Giethoorn. Met drie slaapkamers is het huisje dus geschikt voor grotere gezinnen. Er is een kano beschikbaar en je hebt de optie voor het huren van een fluisterbootje. Er zijn gratis fietsen beschikbaar en voor ultieme ontspanning maak je gebruik van de privé sauna. Ook al ligt de tuin aan het water, je hebt toch voldoende rust. Heb je zin om de drukte op te zoeken, dat kan ook. Op korte loopafstand sta je in het hart van Giethoorn.

De leukste huisjes aan het water met een boot
Boek snel een van de leukste huisjes aan het water van Giethoorn met een eigen luxe sloep.
Bekijken
Image

Huisje in Giethoorn met boot

Deze accommodatie is gelegen aan het water en is alleen per boot te bereiken. Daarom huur je dit huisje in Giethoorn met boot. Tijdens het hoogseizoen kan je genieten van alle bootjes die langs varen, maar ook genieten van de rust die dit huisje te bieden heeft. Heb je zelf zin om met je eigen bootje het water op te gaan, dan kan dat natuurlijk ook. Vanaf je eigen aanlegplaats kan je zo het water op en is het hele gebied te bereiken.

Natuurhuisje in Giethoorn met boot

Direct aan het meer ‘t Bovenwijde ligt dit huisje. Vanaf de grote veranda kijk je het meer over. Dit huisje in Giethoorn huur je met boot, ideaal voor lange tochten op het meer en het ontdekken van de kilometers grachten die het dorp rijk is. Hier wordt je ‘s ochtends begroet door de watervogels en kom je helemaal tot rust.

Vakantiehuisje in Giethoorn

Huur je een huisje in Giethoorn, dan is de locatie zelf sowieso al een belevenis. Er mogen geen auto’s in het dorp komen, dus alles wordt per boot over het water of te voet over de smalle wandelpaden en bruggetjes vervoerd. Naast een bootje huren in Giethoorn is ook een wandeling maken dus een fijne tijdsbesteding. Heb je een huisje in Giethoorn met boot gehuurd, dan zal je de auto elders moeten parkeren en ga je te voet of met de boot verder om bij je huisje te komen. Niet bij alle huisjes zit een bootje inbegrepen, maar er zijn diverse plekken in het dorp waar je jouw boot kunt huren tijdens je verblijf. 

Wat is er nog meer te doen in Giethoorn

Heb je jouw huisje in Giethoorn met boot gehuurd, dan zijn er nog vele andere activiteiten te ondernemen.

Rondvaartboot: Ook al kan je zelf met je bootje het water op, als het weer niet meezit, is het leuk om een rondvaart te maken. De schipper zal je meer vertellen over de geschiedenis van het dorp en je kunt genieten van de vele bruggen en bijzondere boerderijen van deze streek. Je kunt meestal kiezen voor een 1 of 2 uur durende rondvaart. Het is ook mogelijk om een high tea of barbecue arrangement te boeken.

Bezoek een van de musea: Giethoorn heeft meerdere musea die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken. Zo is er een museum in een originele Giethoornse boerderij en ervaar je hoe het leven in zo’n boerderij was. Ook is er een edelstenenmuseum waar je de prachtigste edelstenen en mineralen kunt bewonderen.

Maak een foto in klederdracht: Typisch voor deze streek is de Staphorster klederdracht. Bij Atelier 66 kan je samen met je familie of vrienden een gezellig kiekje maken in deze traditionele klederdracht. De foto’s zullen een leuk aandenken zijn van jullie bezoek aan Giethoorn.

Fietsen: Het Nationaal Park Weerribben-Wieden is uitermate geschikt om te ontdekken per fiets. De route gaat langs en over het water. Er zijn meerdere routes uitgezet en ben je toe aan een pauze, dan zoek je een gezellig terras langs de waterkant.

Algemene informatie

Giethoorn, het Hollandse Venetië, is bij iedereen bekend als de plek waar je een bootje kunt huren om een dagje te varen. Tegenwoordig ook zeer in trek bij de vele internationale toeristen. Het waterstreekdorp ligt in het noorden van Overijssel, niet ver van Steenwijk en Meppel. Het hele gebied valt onder het Nationaal Park Weerribben-Wieden. Doordat vroeger het veen werd afgegraven, ontstonden er meren en voor het vervoer van de turf werden smalle kanalen gegraven. De huizen werden op de eilandjes gebouwd en zo ontstond het huidige Giethoorn. Nadat in 1958 de film Fanfare uitkwam, opgenomen in Giethoorn, kwam het toerisme in de plaats op gang en dat is tot op heden de grootste bron van inkomsten.

De leukste huisjes aan het water met een boot
Boek snel een van de leukste huisjes aan het water van Giethoorn met een eigen luxe sloep.
Bekijken
Image